2013. április 28., vasárnap

Rövid beszámoló a vásárról

Ma délelőtt kint jártunk a Pestlőrinci Veterán vásáron, ahol rengeteg motorbiciklit, robogót, alkatrészeket, könyveket és egyéb bolhapiacos cuccokat láttunk.

Izgalmasnak indult, azt se tudtuk hova nézzünk annyi lim-lom, kacat, alkatrész hevert szerteszét a területen. Sokan voltak, de nem túl sokan, ezért mindenhez odafértünk, mindent meg tudtunk rendesen nézni. Viszonylag kis keresgélés után találtunk is kábelköteget kapcsolási rajzzal a fecskéhez, és mivel pont annyiért volt, mint amennyiért a neten láttam, megspórolva a postaköltséget meg is vettem.

Simson Schwalbe bekötési rajz
Ezután tovább nézelődtünk, de kezdett gyanús lenni, hogy nem lesz annyi Schwalbe ezen a vásáron, mint amennyire számítottam. Konkrétan egy eladó példánnyal találkoztunk, és egyetlen egy burkolati elemmel sem! Pedig nagyon reméltem, hogy tudok venni lábvédő lemezt jó áron. Még mindig furcsa számomra, hogy abból a motortípusból amiből rengeteg van Magyarországon, nem volt egy csomó használt darab ezen a piacon. Érdekes.

Viszont újfent rá kellett jönnünk, hogy attól még hogy piac, semmi sincs olcsóbban mint máshol. Sőt! Találtunk egy Ternai Zoltán - A motorkerékpár szerkezete és kezelése című könyvet, amit 8000 Ft-ért szerettek volna ránk sózni. A könyv borzalmas állapotban volt, amire az eladó azt mondta, annál többet ér. Ezt a könyvet megtaláltam a vaterán 2400 Ft-ért, körülbelül hasonló állapotban. Úgyhogy vigyázni kell, mert vannak akik hülyére próbálják venni a másikat...

De összességében jó élmény volt, sétáltunk egy nagyot, és csináltunk pár képet is:











Egy kis költség összegzés:
- 19.000 Ft volt a motor, de inkább nevezzük 'alap'-nak.
-   4.000 Ft a gyújtás tekercsekkel.
-      955 Ft a postaköltség (tekercsek)
-   4.000 Ft indexes kábelköteg, kapcsolási rajzzal.
ÖSSZESEN (eddig) : 27.955 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése